Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 17 common:people_all_forms

Міжнародний день сім'ї

Date: 14 травня 2020 о 21:30
131 view

Міжнародний день сім'ї – це свято в Україні досить молоде, його відзначають щороку 15 травня з 2012-го року. Традиційно цей день заведено проводити у колі найближчих – у колі сім'ї.

Історія появи свята

У 1993 році Генеральна асамблея ООН прийняла постанову, що починаючи з 1994 року 15 травня щорічно відзначатимемо Міжнародний день сім'ї.

Для чого потрібен День сім'ї?

Слово "родина" походить від кореня "род", "рід", що говорить саме за себе. Сім'я - це народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім'ї. А ще – це міцний духовний зв'язок між усіма її членами. У сучасних же сім’ях починає домінувати той факт,  що чоловік і дружина приділяють роботі багато часу, а діти протягом дня віддають перевагу телевізору, Інтернету, хобі і т.д.. Родина майже не збирається, і, за підрахунками науковців,  проводить разом близько 30 хвилин в день. Тому був виділений один день у році для того, щоб усі зібралися у сімейному колі: поспілкуватися, погратися…

Традиції цього свята в Україні

Оскільки цей день не оголосили офіційним вихідним, то його варто святкувати так, як подобається саме вам, а ми лише запропонуємо декілька варіантів та сімейних традицій, як його можливо провести. Отже, ранок розпочнемо зі спільного сніданку у родинному колі, який буде готуватися усіма її членами. Щоб час спливав веселіше, можете використати «Музичне привітання до Дня Сім'ї!!! 15 травня!», яке знайдете за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=pXLPP4q0ggw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ElPiJKMJwgOGrCRs400kT28TxjIxWqnHZEANHVDlWzolkjSXwwgY0MTw. Як уже було вказано, цей день не є вихідним, але нині час карантину. Деякі батьки можуть залишатися вдома. Тому саме для них ми пропонуємо такий план дій. У сім'ї є діти дошкільного віку, з ними ви можете переглянути відео, де розкажуть про день сім'ї та допоможуть у виготовленні аплікація для найрідніших (посилання https://www.youtube.com/watch?v=cSsQitRdEdE&feature=share&fbclid=IwAR0mIskXr9HX4KkTGoDO4H0f7o27wIF-BnlAo-aKGwkgdaTse7MZgBvGH84).Щоб ні ви, ні ваша дитина не сумували, скоріше беріть олівці і розмальовуйте разом (малюнки зможете знайти за посиланням http://www.megaznaika.com.ua/raskraski/schaslyva-simya/). 

Творили, малювали… Час перепочити! Разом готуємо не лише сніданок, але й обід. Такі дії підуть лише на користь, бо спільна справа згуртує родину. Після відпочинку запроваджуємо сімейну традицію - створюємо альбом, де ви, батьки,  по – черзі запишете, а діти замалюють свої побажання та мрії. Рівно через рік, саме у цей день, перевірите, що збулося, а що. Сторінки знову можна поновити новими записами. І так кожного року.

Настав час пограти. Для цього ви можете використати різноманітні ігри (від рухливих до повільних) використавши посилання https://psihol.jimdofree.com/для-вас-батьки/консультації-для-батьків/ігри-вдома/. Після гри всі разом переглядаємо мультфільм, який знайдете за посиланням https://kinosvit.info/rekomendacii/450multfilmi-dlya-simeinogo-pereglyadu.html

Домашній кінотеатр завершився, на зміну йому прийшла сімейна вечеря, яка також буде приготована разом. На цьому день родини не завершується, бо ви можете започаткувати ще одну традицію - разом вигадувати казки та інсценувати їх. Це вже на ваш розсуд. Використовуйте свою творчість, креативність та активність!

День сім'ї є важливим святом, але що робити, коли батьки цілий день на роботі, і лише ввечері будуть вдома?! А ви, діти, вдома самі. Не хвилюйтесь. Часу вистачить на все. Пропоную не журитися, а навпаки, час провести з користю. Тому скоріше до роботи приступайте. Ви можете зробити фото колаж з сімейних світлин, кожне підписати у стилі ніжності та вдячності. Відвести час на відпочинок і пограти, скориставшись корисним посиланням https://pedpresa.ua/201548-55-energijnyh-igor-ta-rozvag-dlya-ditej-vdoma.html (для молодших класів). Старші ж учні можуть замість фотоколажу записати відео звернення, створити міні відеоролик та відправити повідомленням через будь – яку соціальну мережу. Також здивувати батьків, приготувавши самостійно вечерю. Усі ваші дії принесуть безліч задоволення. Цей день ви можете завершити сімейним переглядом фільму. Пропозиції за посиланням https://ns-plus.com.ua/2020/03/18/dobirka-filmiv-dlya-simejnogo-pereglyadu-u-period-karantynu/

Сподіваюсь ваш родинний день буде цікавим, сповненим яскравих вражень та стане традиційним не за календарем, а в житті самої сім'ї.

Comments:
Only authorized users can leave comments.