Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 17 common:people_all_forms

Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Date: 13 грудня 2019 о 20:33
117 views

Відповідно до листа Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради Донецької області від 10.12.2019 №09/22 – 3450 в Тернівському НВК з 25.11.2019 року по 10.12.2019 року були проведені виховні заходи присвячені Міжнародній акції «16 днів проти насильства». Шістнадцятиденний період охоплював важливі дати, згідно них, і були проведені класними керівниками та педагогом – організатором Тихоненко К.Л. наступні заходи:
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, проведено 2 грудня 2019 року: інформаційна година «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!» (для учнів 1 – 11 кл., де учасники ознайомили присутніх з епідемією сьогодення, підкріплюючи подану інформацію статистичними даними; у формі мініатюри нагади про шляхи передачі та не передачі інфекції, тим самим розвінчали міфи, які поширюються у суспільстві та роз’яснили, які можуть бути ситуації ризику. На завершення вшанували хвилиною мовчання людей, які померли від СНІДу), акція «Червона стрічка» (1 – 11 кл.), флешмоб «Попереджений – значить захищений!» (1 – 11 кл.) та година обговорення проблемного питання «Ставлення оточуючих до ВІЛ – інфікованих людей» (для учнів старших класів, де педагог – організатор більш детально зупинилася на безпечній поведінці підростаючого покоління, свою розповідь супроводжувала фактами з відеоролика «Життя одне…», тим самим наголошуючи, що майбутнє повинно бути яскравим, а не зіпсованим одним невірним кроком).
2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством: година безпеки «Як не стати жертвою» (для учнів 4 – 5 кл., де педагог – організатор ознайомила з історичними фактами стосовно питання рабства, надала дітям дієві поради як не потрапити в тенета злочинців) та актуальний діалог «Сучасний прояв рабства» (для учнів 9 – 10 кл., де прийдешнє покоління переглядало запропоновані відеоролики «Я захищений!» та «Моє майбутнє», після чого обмінювалося думками, твердженнями стосовно темі заходу).
3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями: бесіда «Не втрачаючи надію» (для учнів 4 – 5 кл., де педагог – організатор розкрила поняття «добро», «милосердя», «розуміння», переповіла легенду про Доброго Янгола, тим самим викликаючи почуття до людей із обмеженими можливостями та ознайомила з їх нелегким життям), морально – етичний тренінг «Добротою зігріваючи серця» (для учнів 6 – 7 кл., де учасники тренінгу прийняли участь у мініатюрі «Бог і сліпий», провели паралелі, що таке добро, і що вони можуть зробити для людей з обмеженими можливостями. А, найголовніше, педагог – організатор продемонструвала світлини з параолімпійцями, тим самим підкреслила бажання не просто жити, а досягати великих перемог) та диспут «Ми такі, як і ви» (для учнів 9 – 10 кл., де учасники розглядали ситуації у які потрапляють діти з обмеженими можливостями, висловлювали свої думки з цього питання та як цьому можна завадити; складали прислів’я стосовно добра та обговорювали заповіді Матері Терези. Наприкінці склали для оточуючих оповідання «Добро не пропадає, а зло помирає»).
5 грудня - Міжнародний день волонтера: актуальний діалог «Людина з добрим серцем і доброю душею – це…» (для учнів 10 кл., де здобувачі освіти переглядаючи презентацію ознайомилися з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер», які сфери діяльності він має, і як волонтерство працює в місцевому самоврядуванні).
10 грудня - Міжнародний день прав людини. Відповідно до вказаної дати в Тернівському НВК був проведений Всеукраїнський тиждень права, у якому були заплановані наступні заходи: Всеукраїнський урок «Права людини», тренінг «Кожна людина має право»(9 – 10 кл.), квест «Мої права» (6 – 7 кл.), виховні години: «Мандрівка у світ правознавства» (1 – 4 кл.), «Сила закону» (5 кл.), «Закони у житті твоєї сім'ї» (6 кл.), «Агресія в сім'ї» (7 – 8 кл.), «Шкільний булінг» (10 кл) та «Права людини в сучасних реаліях» (11 кл).
Окрім цього протягом шістнадцятиденного періоду були проведені заходи спрямовані на протидію булінгу: тренінг «Профілактика булінгу в учнівському середовищі» (7 – 8 кл.), година спілкування «Кібербулінг» (11 кл.), година безпеки «Запобігти насильству над дітьми» (5 – 6 кл.) та заняття з елементами тренінгу «Тебе завжди зрозуміють» (9 - 10 кл).

Comments:
Only authorized users can leave comments.